Asuntosijoittamisen hyödyt

Asuntosijoittaminen kiinnostaa monia ja vaikuttaa houkuttelevalta tavalta kasvattaa omaa tulovirtaa ja omaisuutta. Mutta kuinka suurta satsausta ensimmäisen sijoitusasunnon ostaminen vaatii, mitä olisi hyvä tietää oikeaa asuntoa valitessa ja kenelle asuntosijoittaminen ylipäänsä sopii?


Rahapinoja

Kenelle asuntosijoittaminen sopii?


Asunto on vakaa ja pitkäaikainen sijoituskohde. Suomalaiset arvostavat omistusasumista ja vaikka asunto ostettaisiin omaan käyttöön, liittyy sen valintaan usein toive arvonnoususta ajan myötä ja mahdollisuudesta myydä asunto myöhemmin eteenpäin parempaan hintaan.


Asuntosijoittamisen alkuun pääsee myös verrattain pienellä alkupääomalla, joten sijoittaminen sopii monenlaisille ihmisille. Alkupääomaa lainaa varten ei tarvitse välttämättä kymppitonnia enempää ja vakuudeksi uudelle sijoitusasunnolle voi käydä myös olemassa oleva omistusasunto, jonka lainaa on ehditty lyhentää jonkin verran.


Asuntosijoittaminenkin vaatii kuitenkin pelisilmää, perehtymistä ja pitkäjänteisyyttä. Asunnosta kertyy myös hommaa mahdollisten remonttien, vuokralaisten etsimisen ja muun isännöimisen myötä, eli aivan vaivattomin tapa sijoittaa se ei ole. Asuntomarkkinat ovat kuitenkin suhteellisen vakaa sijoituskohde ja asuntojen hintakehitys yleisesti ottaen nousujohteista.Miksi panostaisin sijoitusasuntoon?


Asunnot ovat houkutteleva sijoituskohde monestakin syystä. Jos laitat asunnon vuokralle, saat tasaista ja ennakoitavaa lisätuloa palkan rinnalle ja samalla velka lyhenee hyvää vauhtia kuin itsestään. Myös velanotto sijoitusasuntoa varten on suhteellisen helppoa sillä asunto käy vakuudesta jopa 70% osalta.


Sijoitusasunnolla voi myös tienata nopeasti esimerkiksi remontoimalla huonokuntoisen asunnon ja myymällä sen reippaalla hinnan korotuksella eteenpäin. Pääset siis itse vaikuttamaan asunnon arvoon eikä sijoituksesi ole pelkistä pörssikursseista kiinni.


Riskit asuntosijoittamisessa ovat myös verrattain pienet. Hintakehitys on pitkällä tähtäimellä nousujohteista ja kiinteistöt säilyttävät hyvin arvonsa myös inflaatiossa. Vuokratulot eivät heittele aivan pienistä suhdannevaihteluista, joten asunto tuottaa tasaista tulovirtaa myös talouden notkahtaessa. Osa sijoitusasunnosta koituvista kuluista, kuten lainan korko, remonttikustannukset ja hoitovastikkeet voidaan myös vähentää pääomatuloista.