top of page

Miten saada asunnosta kannattava hinta?

Tässä artikkelissa kerromme, miten saada asunnosta kannattava hinta. Asunnon hinnasta katoaa helposti rahaa tuhansia euroja kaupan yhteydessä, mutta ottamalla huomioon muutamia perusasioita, voit asettaa asunnon myyntihinnan heti alussa oikealle tasolle ja näin asunto menee kaupaksi nopeammin. Asunnon hinnoittelu

Asuntomarkkinoilla vallitsee kysynnän ja tarjonnan laki, joka vaikuttaa ratkaisevasti asuntojen myyntihintoihin. Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa asunnon ikä, asunnon ja taloyhtiön kunto sekä asunnon sijainti. Hinta-arviossa kannattaa huomioida myös asunnon kerros, pohjaratkaisu ja muut yksilölliset piirteet sekä remontin tarve.

Miten asunnon oikean myyntihinnan voi selvittää? Hinta-arvion tueksi voit kartoittaa oman alueesi asuntomarkkinoita ja tutustua asuntojen toteutuneisiin kauppahintoihin  verkossa sekä katsella vastaavien asuntojen pyyntihintoja eri palveluissa, kuten Oikotiellä  tai Etuovessa . Tutki esimerkiksi toteutuneita kauppa- ja neliöhintoja  sekä tämänhetkisten myytävien kohteiden pyyntihintoja. Voit myös pohtia, miten asunnon sijaintialue on kehittymässä tulevaisuudessa tai miltä asuntomarkkinoiden lähitulevaisuus alueella näyttää. Asuinalueen tämän hetkinen markkinatilanne ja alueen toteutuneet myyntihinnat luovat pohjan asunnon myyntihinnan arvioinnille. Mitä useammasta eri tietolähteistä saat tietoa sitä tarkemman ja ajantasaisemman hinnan pystyt asunnolle määrittämään.


Apua myyntihinnan kartoittamiseen voit kysyä myös kiinteistönvälittäjiltä, vaikka lopulta myisitkin asuntosi itse. Suullisen arvion saat yleensä ilmaiseksi, mutta kirjallisista arvioista on usein tapana periä maksu. Neliöt Rahaksi -palvelussa olemme sinuun yhteydessä heti yhteydenoton jälkeen, sovimme tapaamisen myytävään asuntoon ja tarjouksen saat samalla kertaa. Tarjous ei sido mihinkään ja miettimisaikaa saa riittävästi. Voit arvioida oman asuntosi nettohinnan myös sivuillamme olevan laskelman  avulla.


Myyntivoiton verotus

Asunnon hinnassa kannattaa huomioida myös verotuksen osuus. Jos asunnon myyntihinta on suurempi kuin asunnon hankintahinta sekä mahdolliset peruskorjaus- ja myyntikustannukset, asunnon kaupasta saattaa syntyä verotettava luovutusvoitto. Myyntivoitosta maksetaan veroa pääomatuloveroprosentin mukaan eli 30 % tai 34 %, jos pääomatulojen yhteismäärä ylittää 30 000 euroa kalenterivuoden aikana. Veroa ei peritä ollenkaan, jos olet omistanut ja asunut myytävässä asunnossa yhtäjaksoisesti yli 2 vuotta. Lisätietoa verotuksesta saat Verohallinnon sivuilta.


Miten asunnon myyntiaika vaikuttaa myyntihintaan?

Asunnon myyntihinta ja myyntiaika vaikuttavat toisiinsa. Asunnon myyntiaika on kriittinen tekijä kahdesta syystä:

  • Mitä pidempään asunto on myynnissä, sitä todennäköisemmin sen markkinahinta laskee. 

  • Aika on rahaa. 

Jos asunnon myyntihinta asetetaan heti alussa oikealle tasolle, menee asunto kaupaksi yleensä myös nopeammin. Jos hinnoittelet asuntosi yläkanttiin, päädyt luultavimmin myymään asuntosi pitkän odottelun jälkeen toivottua alemmalla hinnalla. Hintaa ei kannata asettaa tarpeettoman ylös ja liian halvalla myynti taas kaduttaa jälkeenpäin. Jos myyntiaika venyy, voit tarkistaa hinnan, mutta huomioi, että hinnan lasku ja pitkä myyntiaika yleensä viestivät ostajalle myyjän epätoivosta.


Jos myyt asuntoa itse, joudut käyttämään asunnon myyntiin paljon vapaa-aikaasi. Voit lukea artikkelistamme muistilistan, kun myyt asunnon itse.


Vaikuttaako asunnon stailaus hintaan?

On erityisen tärkeää, että asunnon myyntikuvat tekevät positiivisen ensivaikutelman, jolla potentiaalisen ostajan saa tutustumaan itse ilmoitukseen ja saapumaan esittelyyn paikan päälle. Asunnon olisi hyvä olla esittelyn hetkellä siisti ja mahdollisuuksien mukaan myös ammattilaisen avulla stailattu. Kiinnitä huomiota muutamaan perusasiaan ja varmistat, että asuntosi on myyntiesittelykunnossa ja vastaa hintapyyntöäsi.

  • Kaikki paikat, pinnat ja yksityiskohdat on siivottu erityisen tarkasti sekä sisällä että ulkona.

  • Huolehdi, että sängyt on pedattu ja yleisilme on siisti kaikissa huoneissa sekä pesutiloissa.

  • Ylimääräiset koriste-esineet on laitettu piiloon ja asunto on avara sekä selkeä.

  • Huomioi ensivaikutelma eteisessä.

  • Huolehdi, että asunnossa on raikas tuoksu ja tuuleta mahdollisuuksien mukaan ennen esittelyä.

  • Hanki muutama ilmaa puhdistava viherkasvi ja keitä vaikka pullakahvit luomaan tunnelmaa.


Mitä Neliöt rahaksi -palvelu maksaa asunnosta?

Neliöt Rahaksi -palvelussa maksamme asunnosta nettohinnan perustuen 3 kuukauden ajalle kohdistuviin kuluihin, jotka koostuvat esimerkiksi vastikkeista, lainan koroista, asiakirjakuluista sekä 3-4 % välityspalkkiosta. Pyrimme maksamaan asunnosta reilun markkinahinnan, joka on kannattava kaupan molemmille osapuolille. Neliöt Rahaksi -palvelussa me ostamme asunnon edullisesti ja sinä saat enemmän euroja kuin myymällä asunnon kiinteistönvälittäjän kautta “normaalisti”. Käytännössä tässä mallissa suurin häviäjä on kiinteistönvälittäjä, jonka palveluksia ei käytetä. Hinta on yleensä samaa tasoa tai jopa enemmän kuin asunnon todellinen myyntihinta välittäjän kautta. 


Miten voit välttää yllättäviä menoja tai kuluja?

Neliöt Rahaksi -palvelussa asunnosta maksettava hinta on juuri se, mitä on sovittu. Ei pankin kuluja, ei välittäjien palkkioita, ei epämääräisiä huutokauppoja eikä myyjän maksettavia kuntotarkastuksia. Kiinteistönvälittäjän kanssa piilokulut saattavat nousta jopa tuhansiin euroihin. Myyjälle ei kohdistu kuluja lainkaan, vaan Neliöt Rahaksi -palvelu maksaa kaikki asiakirjakulut, hoitaa kauppa-asiakirjat sekä ajanvaraukset pankkiin. Myyjän ei tarvitse muuta kuin saapua kaupantekoon.


Sinä haluat myyjänä saada asunnosta kannattavan hinnan. Neliöt Rahaksi -palvelulla voit tehdä kannattavan asuntokaupan nopeasti ja joustavasti. Jos saamme ostettua asunnon suoraan sinulta ilman, että väliin pääsevät kiinteistönvälittäjät tai muut välikädet, molemmat osapuolet hyötyvät. Sinun ei tarvitse remontoida ja stailata asuntoa, luoda myynti-ilmoituksia, markkinoida tai säätää välittäjien kanssa eikä pitää esittelyitä. Hoidamme kaikki puolestasi.


Ota meihin yhteyttä , niin keskustellaan juuri sinulle sopivimmista kaupoista.

Comments


bottom of page