top of page

Helsingin kaupunginosien esittely: Eira, Vanha-Herttoniemi ja Laajasalo

Keäsimme viidestä eri kaupunginosasta tiiviit asumisen tietopaketit, joita voit tarkastella suoraan kotisohvalta käsin! Tällä kertaa perehdymme Eiran, Vanhan Herttoniemen ja Laajasalon kaupunginosiin.


Eiranranta, HelsinkiEira


Huvilakaupunginosana tunnettu Eira on jugend-kauden ja 1920-luvun klassismin arkkitehtuurin helmi. Alueella ihastuttavat pienkerrostalot, kapeat kadut ja teräsportit, huolitellut puistoalueet sekä meren välitön läheisyys.

Eiran kaupunginosan kiinteistöt koostuvat 100% kerrostaloista, jotka vetävät puoleensa yksineläviä nuoria ja aikuisia. Korttelit ovat hyvin hiljaisia ja liikennettä on vähän, jolloi läpikulkutrafiikkia ei juurikaan esiinny. Lähellä palvelevat monipuolinen kattaus Ullanlinnan ja Punavuoren ravintoloita, kauppoja ja putiikkeja.

Asuinalueen monet puistot henkivät 1900-luvun harmonista jugendvillojen aikakautta. Lähistöltä löytyy upeat Merisataman ulkoilumahdollisuudet ja kesäisin kulkevat yhteysalukset lähisaariin. Eirassa palvelee useampia päiväkoteja, kouluja ja kaksi lukiota. Alueen liikenneyhteydet ovat parantuneet entisestään, kun uusi raitiotielinja avattiin kulkemaan vuonna 2020.Vanha-Herttoniemi


Vanha-Herttoniemi, paremmin tunnettu Länsi-Herttoniemi on erinomaisten kulkuyhteyksien ja luonnon välittömän läheisyyden ansiosta vilkas kaupunginosa. Länsi-Herttoniemen ympäristölle tyypillisiä ovat avokalliot, rinnemetsät, korttelien kallioiset ja osin istutetut puistometsäpihat.


Omakotitaloalueet ja kerrostaloalueet ovat merkittäviä jälleenrakennuskauden aluekokonaisuuksia, joiden arkkitehtuuri on korkeatasoista ja yksityiskohdiltaan kokonaisuutena hyvin säilyneitä. Alueen asuntokanta koostuu pääasiassa vuokra-asunnoista, jotka toimivat monipuolisesti erilaisiin asumisen tarpeisiin. Asukkailla on tarjolla erinomaisia ulkoilureittejä, neljä venesatamaa ja Kivinokan luonto- ja vapaa-ajanviettoalue.


Liikkuminen joukkoliikennevälineillä on erittäin vaivatonta koko Herttoniemen alueella, jossa palvelee kaksi metroasemaa. Metrolla kulkeminen ydinkeskustaan vie noin 10 minuuttia. Helppojen kulkuyhteyksien varrella palvelee runsaasti päiväkoteja, oppilaitoksia, viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita sekä kauppoja.Laajasalo


Laajasalon kaupunginosa sijaitsee Itä-Helsingissä. Saareen kuuluvat Yliskylän, Jollaksen, Kruunuvuorenrannan, Tullisaaren ja Hevossalmen asuinalueet. Laajasalo on ihastuttava kaupunginosa luonnon ja meren läheisyydessä, jonka laajat viheralueet asukkailleen loistavat ulkoilumahdollisuudet. Laajasalo on viihtyisä alue, josta löytyy niin kerrostaloalueita kuin myös rivi- ja omakotitaloalueitakin. Merenläheinen ja rauhallinen asuinpaikka soveltuu erityisen hyvin lapsiperheille. Suurin osa kerrostaloasunnoista sijaitsee Yliskylässä, kun taas Jollas lukeutuu pitkälti pientaloalueeksi.


Suurin osa kaupunginosan palveluista ovat sijoittuneet Yliskylän alueelle, josta löydät kauppakeskuksen lisäksi peruskoulun, kirjaston, apteekin sekä terveysaseman. Julkinen liikenne järjestetään metron liityntälinjoin Herttoniemen metroasemalle, jonka lisäksi Laajasaloon kulkee yöaikaan linja-autoja silloin, kun metro ei kulje. Kruunusillat-hanke tuo tulevaisuudessa lisää kulkuyhteyksiä Laajasaloon.

 

Oletko myymässä asuntoasi ylläolevissa kaupunginosissa? Pyydä meidät ilmaiselle arviointikäynnille täältä.


Comments


bottom of page