top of page

Helsingin kaupunginosien esittely: Kallio ja Töölö

Tuletko koskaan pohtineeksi, minkälainen Helsinki on asuinalueena? Keräsimme viidestä eri kaupunginosasta tiiviit asumisen tietopaketit, joita voit tarkastella suoraan kotisohvalta käsin!Kallio


Vuonna 2020 Helsingin suosituimmaksi asuinalueeksi listautunut Kallio vetoaa ihmisiin tänä päivänäkin sen pienten asuntojen saatavuudella, viihdetarjonnalla, keskeisellä sijainnilla ja hyvillä julkisilla kulkuyhteyksillä.


Omintakeisen kaupunginosan asuntokanta koostuu noin 90% yksiöistä ja kaksioista, joka houkuttelee alueelle paljon opiskelijoita, taiteilijoita ja nuoria aikuisia. Usein Kallion alueelta asunnon hankkivat ensiasunnon tarvitsevat opiskelijat tai työnelämässä olevat yksinasujat.


Sijaintina Kallio on erinomainen, sillä se on vain kävelymatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta. Alueella palvelee kaksi metroasemaa, kuusi raitiovaunulinjaa ja noin 60 Helsingin sisäistä ja seudullista linja-autolinjaa. Lisäksi alueella sijaitsee kielipainotteisia päiväkoteja, peruskoulu sekä kaksi lukiota, ilmaisutaitoon erikoistunut Kallion lukio sekä Helsingin kuvataidelukio.
Töölö


Töölö lukeutuu yhdeksi Helsingin halutuimmista asuinalueista. Se sopii arkkitehtuurinsa ja moninaisuutensa vuoksi mainiosti lapsiperheille, opiskelijoille kuin myös eläkeläisillekin. Kaupunginosa jaetaan Etu- ja Taka-Töölöön, joista kumpikin alue edustavat 1900-luvun alkukymmenten arkkitehtuuria.


Helsingin keskustan kyljessä sijaitsevana asuinalueena Töölö tarjoaa sinne haluavalle monipuolisia asuinratkaisuja, ylväästä tilantunnusta kompakteihin perhekoteihin.


Töölö houkuttelee monia hyvän sijaintinsa ansiosta. Kattava julkinen liikenne ja hyvät kevyen liikenteen väylät mahdollistavat helpon liikkumisen Töölön rauhallisella ja puistomaisella alueella. Katukuvaan kuuluu oleellisesti lämminhenkiset ravintolat, kahvilat ja kivijalkamyymälät, jotka elävöittävät kauniisti suosittua kaupunginosaa. Alueelta löytyy myös lukuisia päiväkoteja, kouluja ja oppilaitoksia, mm. Aalto-yliopisto, kauppakorkeakoulu Hanken ja Liiketalousopisto Perho.

 

Neliöt Rahaksi on erinomainen vaihtoehto, kun asunnon haluaa myydä mahdollisimman vaivattomasti. Ostamme asuntosi suoraan ilman välikäsiä ja hoidamme kaikki myyntiin liittyvät asiakirjat puolestasi ilman minkäänlaisia lisäkuluja. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää siitä miten asunnon myynti meidän kauttamme onnistuu!


Comments


bottom of page