top of page

Myytävän asunnon remontointi

Tässä artikkelissa kerromme, mitä tulee ottaa huomioon kun tehdään myytävän asunnon remontointi. Moni ostaja pohtii, haluaako ostaa asunnon mahdollisimman hyvässä kunnossa, vai remontoida sen itse. Pieni pintaremontti voi oikeuttaa korkeamman myyntihinnan pyytämiseen. Hyvässä kunnossa olevaan ja pinnoiltaan neutraaliin asuntoon on helpompi löytää ostaja. Asunnon remontoimiseen kuluu paljon aikaa, joten myyjän kannattaa harkita, haluaako omaa aikaa ja rahaa käyttää remonttiin.


Muistilista myytävän asunnon remontointiin

Moni ostaja pohtii, haluaako tehdä asuntoon pintaremonttia itse vai ostaa muuttovalmiin kohteen. Tämä kysymys tulee eteen myös asunnon myyjälle. Mahdollinen remontti pitää suunnitella kustannukset tarkasti laskien. Etenkin keittiön tai kylpyhuoneen uudistaminen voi tulla kalliiksi. Laske siis, kuinka kannattavaa on remontoida asunto ennen myynnin aloittamista. Jos remontti nostaa olennaisesti asunnon arvoa, nousee toki myös myyntihinta. Jos haluaa säästää rahaa kannattaa tehdä mahdollisimman paljon itse, sillä materiaaleja kalliimpaa remontissa on työ. Pienenkin asunnon remontoimiseen voi upota yllättävän paljon aikaa, joten myyjän kannattaa harkita, onko omaa aikaa ja rahaa järkevää käyttää remonttiin.

Ostajan kannalta on hyvä huomioida, että kylpyhuone- ja keittiöremontit sekä lattioiden uusiminen sujuvat huomattavasti helpommin, kun tila on vielä tyhjä, eivätkä pöly ja remonttimelu haittaa asumista. Myöhemmin esimerkiksi lattian hiominen vaatii huoneiden tyhjentämistä ja kalusteiden siirtelyä. Jos ostaja tekee remontin itse ja asuntoon muutetaan heti remontin jälkeen, on toteutettu remontti myös kotitalousvähennyksen alaista työtä.

Mitä tulee ottaa huomioon, ennen remontin aloittamista?

 • Mieti asunnon toimivuutta tulevan ostajan kannalta.

 • Onko asunnon pohjaratkaisu käytännöllinen ja toimiva?

 • Onko turhia hukkaneliöitä?

 • Mahtuuko kylpyhuoneeseen pesukone ja keittiöön ruokapöytä?

 • Onko asunnossa tarpeeksi säilytystilaa?

 • Tarvitseeko asunnossa teettää kosteuskartoitus?

 • Tarkista rakennusaikakaudelle tyypilliset vauriot ja puutteet ennen remontin aloittamista.

 • Teetä kuntotarkastus, jotta voidaan havaita mahdollisia vikoja, joista aiheutuneita vahinkoja vakuutus ei välttämättä korvaa.

 • Mikäli olet muuttamassa omistusasuntoon asunto-osakeyhtiöön eli rivi- tai kerrostaloon, muista ilmoittaa remonteista etukäteen kirjallisesti taloyhtiön isännöitsijälle.

Vinkit helppoon pintaremonttiin

Pintaremonteista, kuten seinien ja kattojen maalauksesta, tapetoinnista tai lattioiden uusimisesta ei tarvitse tehdä ilmoitusta taloyhtiön isännöitsijälle. Pienellä pintaremontilla uudistat ja siistit asunnon yleisilmettä nopeasti ja edukkaasti.

1. Maalaaminen on helppo ja nopea ratkaisu

Seinien maalaaminen on kokemattomallekin helppo ja nopea tapa uudistaa asunnon ilme ja siistiä pinnat. Esimerkiksi Tikkurilan maalilinjan  sivuilta löytyy kattavia ohjeita tarvikkeista, pohjatöistä ja maalaamisesta, joiden avulla onnistut varmasti.

2. Kuitutapetti on ketterä vaihtoehto maalaamiselle

Tapetoiminen ei ole erityisen vaikeaa, vaikka vaatiikin tarkkuutta. Varma valinta on polyesterikuidulla vahvistettu paksuhko kuitutapetti. Kuitutapetteja ei tarvitse ennakkoon vetyttää eikä vuotia leikata määrämittaansa ennen tapetointia. Tapetoidessa liima levitetään suoraan seinään ja tapetin voi nostaa seinälle suoraan rullasta. Värisilmän tapetointikoulusta  löydät hyvät ohjeet tapetointiin. Tapetti sopii myös keittiön välitilaan, kun sen suojaa lasilla tai venelakalla.

3. Laattojen uusiminen maalilla tai tasoitteella

Kuivien tilojen seinä- ja lattialaattojen sekä keittiön välitilan laattojen maalaus on nopea ja edullinen vaihtoehto vanhojen kaakeleiden uusimiselle, jos vanhat kaakelit ovat ehjät ja siistit. Tekemällä pohjatyöt huolellisesti maalipinnasta tulee kaunis ja kulutusta kestävä. Kohokuvioiset laatat voi pinnoittaa uudelleen yleistasoitteella. Ohut kerros tasoitetta riittää peittämään matalat kohokuviot ja pinnan voi tasoituksen jälkeen maalata. Laatoituksen sijaan keittiön välitilaan voi sijoittaa myös laminaatti- tai lasilevyn, joka on ilmeeltään selkeä vaihtoehto. Nappaa vinkit laattojen uudistamiseen Maalilinjan ohjeista .

4. Piristä keittiö pienellä vaivalla

Keittiön ilmeen voi päivittää helposti uusimalla vetimet ja vaihtamalla sekä pinnoittamalla tai maalaamalla vanhat työtasot uusiksi. Vetimien vaihto on pieni, mutta tehokas uudistuskeino. Jos budjetti on tiukka ja tasojen vaihtaminen ei tule kyseeseen, voi tasojen pinnat päällystää myös itsekiinnittyvällä tarrakalvolla. Laminaattitasot voi maalata, ja vaikka maalattu taso ei kestä kulutusta yhtä hyvin kuin maalaamaton, antaa se keittiölle muutaman lisävuoden. Puutasot on mahdollista uudistaa hiomalla ja puuvahalla käsittelemällä sekä samalla myös värisävyä pystyy vaihtamaan.

5. Luo näyttäviä yksityiskohtia

Muutamalla sileällä peitelistalla seinälle saa luotua katseen kiinnittävän koristepaneloinnin. Sekä listat että seinän voi maalata lopuksi, jotta vaikutelmasta tulee halutunlainen. Myös raikkaan väriset verhot, matto, pöytäliina ja keittiöpyyhkeet tai tyynyt vievät huomion pois kuluneista pinnoista.

Valaistuksella on suuri merkitys. Näyttävä valaisin ruokailuryhmän yllä tai olohuoneessa muuttaa paljon tilan tunnelmaa ja kohdennettavilla tunnelmavalaisimilla voi korostaa haluttuja yksityiskohtia.

Vauhdita myyntiä stailaamalla asunto

Remonttia kevyempi vaihtoehto on stailata asunto myyntikuntoon. Asunnon yleisilmeen tulee olla esittelyn hetkellä siisti ja mahdollisuuksien mukaan myös ammattilaisen avulla stailattu. Kiinnitä huomiota muutamaan perusasiaan ja varmistat, että asuntosi on myyntiesittelykunnossa ja vastaa hintapyyntöäsi.

 • Huomioi ensivaikutelma eteisessä.

 • Kiinnitä ostajien huomio asunnon parhaisiin puoliin, mutta jätä tilaa myös ostajan omalle mielikuvitukselle.

 • Laita ylimääräiset koriste-esineet piiloon, jotta asunto on avara sekä selkeä.

 • Uudelleen järjestele huonekaluja tarvittaessa tai vie ylimääräiset huonekalut varastoon luodaksesi avaruuden tuntua.

 • Hanki tarvittaessa lisävalaistusta esimerkiksi pöytä- ja lattiavalaisimilla sekä peileillä.

 • Vaaleat tekstiilit ja sohvatyynyt tuovat neutraaliutta yleisilmeeseen.

 • Huolehdi, että asunnossa on raikas tuoksu ja tuuleta mahdollisuuksien mukaan ennen esittelyä.

 • Hanki muutama ilmaa puhdistava viherkasvi.

Neliöt Rahaksi -palvelussa myyjän ei tarvitse käyttää omaa aikaa ja rahaa remonttiin. Myyjän ei tarvitse teettää kuntotarkastuksia tai remontoida ja stailata asuntoa, eikä pitää esittelyitä. Hoidamme kaikki puolestasi.

Ota meihin yhteyttä , niin keskustellaan juuri sinulle sopivimmista kaupoista.

bottom of page