top of page

Miltä näyttää unelmakoti vuonna 2022 - Tuoreimmat kodin trendit

Sisustaminen ja kodin somistaminen ovat aina kiinnostaneet ihmisiä mutta nyt vuonna 2022 parin erityisen koti-painotteisen vuoden jälkeen sisustetaan kenties enemmän, kuin koskaan aiemmin. Kotiin on ilmestynyt enemmän työhön liittyvää kalustoa, ja kodin on muutenkin oltava mukava kaiken aikaa, kun siellä vietetään aiempaa enemmän aikaa. Miltä näyttää suomalaisten kodit vuonna 2022? Mitkä ovat tämän vuoden suurimmat trendit? Otimme asiasta selvää.Rauhoittavaa ja luonnonmukaista


Maailman muuttuva ja epävarma tilanne vaikuttaa meihin kaikkiin, ja silloin tartumme niihin asioihin jotka ovat meidän hallinnassa. Tällaisia asioita on monia ja koti on yksi niistä. Kodista halutaan rauhoittava ja rentouttava paikka, jossa mieli lepää. Vaaleat ja puun sävyt ovat nyt todella suosittuja, sillä ne tuovat kotiin harmonista luonnonmukaisuutta ja selkeyttä. Huonekaluilta halutaan mukavuutta ja pehmeää kodikkuutta. Ne ovat harkitusti valittuja ja tukevat kodilta haluttua seesteistä ja rauhallista tunnelmaa.


Kirkkaat värit eivät kuulu 2022 vuoden trendeihin, vaan värit ovat harmaan ja beigen eri sävyjä, ja niitä yhdistellään luonnon materiaaleihin, kuten kiveen ja puuhun. Myös ripaus teräksistä kiiltoa näkyy siellä täällä, mutta hyvin valikoidusti. Muuten kiiltävä ei ole niin 'in', vaan matta hallitsee kodin isoja pintoja.


Tavaroiden läpikäyntiä ja minimalistista avaruutta


Kodeissa paljon oleskelu on saanut aikaan myös sen, että kaappeja ja varastoja läpikäydään entistä hanakammin ja turhasta tavarasta on hankkiuduttu monissa kodeissa eroon. Toimivat, ja joko huomaamattomat tai sisustukseen kuuluvat säilytysmahdollisuudet kiinnostavat. Ne tavarat, jotka kotiin jätetään, halutaan esille kauniisti ja kokonaisuuteen sopivasti. Asunnot toimivilla ja modernin tyylikkäillä säilytysratkaisuilla ovat erityisen haluttuja.


Kuten mekin olemme aiemmin blogin useammissa julkaisuissa kertoneet, ekologisuus näkyy asumisessa koko ajan enemmän ja vahvemmin. Kestävyys ja ekologisuus otetaan huomioon myös sisustusratkaisuissa, ja arvojen annetaan näkyä kodissa. Kierrätysmateriaalit, sekä hyvin pitkäaikaiset esineet ja materiaalit toivotetaan tervetulleiksi koteihin, kun taas edullista haurasta tavaraa halutaan välttää.


Skandinaavinen sisustustyyli hallitsee


Skandinaavinen, selkeälinjainen, vaalea ja omalla tavallaan pehmeä sisustustyyli kiinnostaa tällä hetkellä vielä aiempaa enemmän. Vaaleat sävyt ovat valittu harkiten ja yhdessä huonekalujen ja valikoitujen sisustustavaroiden kanssa kokonaisuudesta tulee luonnollinen ja hillitty mutta samalla näyttävä. Värejä tuodaan kotiin kasvien ja puumateriaalien avulla, ja muodot halutaan pitää symmetrisen epäsymmetrisinä. Isot huonekalut, joiden rinnalle lisätään pieniä ykstyiskohtia, valikoituvat tällä hetkellä koteja koristamaan.


Kodin halutaan tällä hetkellä olevan samanaikaisesti työpaikka, kahvihuone, harrastuspaikka, tila, jossa kestitä ystäviä, ja se paras paikka rentoutumiseen ja rauhoittumiseen. 


Lähteet:
Comments


bottom of page